Nieuws

Trainingen: Mediatraining crises en incidenten in de industrie

Trainingen
11 OKT 2018
Trainingen: Mediatraining crises en incidenten in de industrie

Mediatraining crises en incidenten in de industrie

Een brand, het affakkelen na een stroomstoring, een bedrijfsongeval of een grote lekkage van een chemisch gevaarlijke stof. Gebeurtenissen met een zeer grote impact voor het bedrijf, de medewerkers en ook de omgeving. De pers staat dan direct voor de poort…

In zo’n situatie moet er gelijk gecommuniceerd worden. De sociale media en ook traditionele media moeten worden bediend. Gebeurt dit niet dan bent u de regie over het communiceren rond het incident kwijt. Anderen gaan dan over uw bedrijf communiceren en dat is toch het laatste wat u wilt?

Realistisch
In de speciaal ontwikkelde mediatraining voor bedrijven in het Europoort-Botlekgebied worden cursisten getraind om na een incident korte verklaringen te geven, die alleen op feiten zijn gebaseerd. De cursus is vooral praktisch. Het gaat om oefenen. Er wordt getraind met realistische oefencases die door de cursisten zélf worden ingebracht.

Krachtige kernboodschap
Op basis van deze cases worden geen rollenspellen gehouden, maar levensechte interviews. Als dat nodig is op het scherpst van de snede. Korte theorie wordt afgewisseld met meerdere praktijkoefeningen, die met een camera worden opgenomen en waar direct feedback op volgt.

In één dag leert u krachtige, korte en kernachtige boodschappen formuleren. U krijgt regie over het interview, waarbij de voorbereiding de sleutel is voor een geslaagd en vertrouwd media-optreden.

Doelgroep
De filosofie van de training is vooral oefenen. Doordat er drie keer een interview wordt afgenomen kunnen de deelnemers de theorie in praktijk brengen en groeien in hun ontwikkeling. De training is ontwikkeld voor lijn- en stafmedewerkers van bedrijven die bij een incidenten de pers te woord moeten staan.

Trainers en trainingen
Het bureau dat deze training verzorgt is Mediatraining op Maat. Mediatraining op Maat werkt met (ex)-journalisten, die veel kennis hebben van de bedrijven en de media in het werkgebied van Deltalinqs.

Cursisten over de mediatraining industrie

  • Prima, leuke cursus. Zeker aan te bevelen.
  • Parate kennis, leuke afwisseling!
  • Juiste mix van theorie en praktijk
  • Erg leuke en leerzame training door ervaren trainers
Pagina terug