Nieuws

Bouw RDM Training Plant gaat nieuwe fase in met leggen van betonvloer

RDM Training Plant
04 MEI 2017
Bouw RDM Training Plant gaat nieuwe fase in met leggen van betonvloer
De bouw van de RDM Training Plant is een nieuwe fase ingegaan met het leggen van de betonvloer op woensdag 3 mei. Nu het fundament van de Rotterdamse oefenfabriek in beton is gegoten, kan worden gewerkt aan de verdere bouw van de RDM Training Plant. De mijlpaal werd gemarkeerd met handafdrukken in het beton door de vier samenwerkende Rotterdamse partners: gemeente Rotterdam, Havenbedrijf Rotterdam N.V., Techniek College Rotterdam en Deltalinqs.

De betonnen vloer is niet alleen bouwtechnisch van belang, maar heeft ook symbolische waarde: er is een koker meegegaan in de betonstorting met daarin het ondertekende protocol waarmee de samenwerking ‘in beton is gegoten’. Het primaire doel van de RDM Training Plant is het zo efficiënt mogelijk in een realistische omgeving trainen van toekomstige en huidige medewerkers in de procesindustrie. Alle trainingen voldoen aan de hoogste en meest actuele veiligheidseisen. Zo bouwt de RDM Training Plant aan de nieuwe standaard voor veilig werken in de procesindustrie.

In beton
“Deze vloerlegging is een mijlpaal voor iedereen die momenteel op het RDM-terrein aan het werk is”, aldus Cees Jan Asselbergs, algemeen adviseur bij Deltalinqs. “Dankzij hun dagelijkse inzet zijn we nu weer een stap verder. Zo komen we steeds dichter bij de opening van de RDM Training Plant. We bouwen hiermee niet alleen aan de veiligheid in de procesindustrie, maar ook aan het versterken van de werkgelegenheid in de hele regio Rotterdam. Bijzonder aan de RDM Training Plant is dat er veel verschillende publieke en private partijen bij betrokken zijn. Zowel het protocol als de vier handafdrukken symboliseren hun toewijding en tomeloze inzet”, aldus Asselbergs.

Een stap richting de toekomst
Het leggen van de vloer is een stap richting de nieuwe standaard voor veilig werken in de procesindustrie. De volgende mijlpaal staat gepland op 31 mei. Dan wordt de laatste en hoogste toren van maar liefst veertig meter, omhoog geplaatst door burgemeester Aboutaleb. Dit zal groots worden gevierd met een symposium en de lancering van een digitaal veiligheidscertificaat, het digital safety passport.

                                      
Pagina terug